Search for:

Justitie en het Nationaal leger Ontmanteld Illegale Landingsbanen

In een gecoördineerde actie hebben het Justitieel Interventie Team (JIT) en het Nationaal Leger (NL) op 12 en 22 september 2023 twee illegale landingsbanen onklaar gemaakt. De operatie vond plaats in de regio’s Goliath en Java-Mapane en werd uitgevoerd in opdracht van het Openbaar Ministerie (OM). Deze actie maakt deel uit van de voortdurende inspanningen om georganiseerde (trans)nationale drugscriminaliteit te bestrijden.

De illegale landingsbanen waren al lange tijd een zorg voor de autoriteiten, omdat ze werden gebruikt voor illegale doeleinden, met name voor drugssmokkel. De ontmanteling van deze landingsbanen is een belangrijke stap in de strijd tegen georganiseerde misdaad en de illegale drugshandel.

Het JIT en het NL werkten nauw samen om deze operatie uit te voeren, waarbij ze gebruik maakten van hun expertise en middelen om de landingsbanen effectief onklaar te maken. De locaties in Goliath en het Java-Mapane gebied werden grondig geïnspecteerd en vervolgens met succes buiten gebruik gesteld.

Deze actie toont het vastberaden streven van de autoriteiten om criminele activiteiten aan te pakken die de veiligheid en het welzijn van de samenleving bedreigen. Het OM blijft zich inzetten voor de bestrijding van georganiseerde criminaliteit en zal blijven samenwerken met partners zoals het JIT en het NL om deze doelstellingen te bereiken.

De ontmanteling van deze illegale landingsbanen zal naar verwachting een significante impact hebben op de activiteiten van drugssmokkelaars in de regio en zal bijdragen aan een veiligere en rechtvaardigere samenleving voor iedereen.

Geef een reactie

×

Like us on Facebook

%d