Search for:

Oplichters gearresteerd na vervalst overmakingsbewijs voor iPhone en Playstation

De politie in Suriname heeft afgelopen donderdag twee verdachten aangehouden en in verzekering gesteld wegens verdenking van oplichting. De mannen worden ervan beschuldigd dat ze een iPhone en een Playstation hebben meegenomen bij een bedrijf, nadat ze een vervalst overmakingsbewijs hadden getoond.

Het incident vond plaats op dinsdag 8 augustus omstreeks 13.00 uur bij Digital Trendz aan de Commissaris Weythingweg. De verdachten gaven de medewerkers ter plaatse te kennen dat ze in opdracht waren van een persoon genaamd ‘Mitchel U.’ om de kostbare elektronische apparatuur op te halen.

Mitchel U. toonde een PDF-bestand als bewijs van een overmaking via internetbankieren, zonder enige vorm van identificatie achter te laten. Later ontdekte het bedrijf echter dat de beweerde overmaking nooit had plaatsgevonden en dat de getoonde PDF niet afkomstig was van de bank.

De verdachten arriveerden ter plaatse in een witte pick-up. De man gekleed in het blauw stelde zich voor als ‘Amar’, terwijl de andere man in het wit zich stil hield.

Na het indienen van een aangifte werden de twee verdachten afgelopen donderdag gearresteerd door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP). Het onderzoek naar deze zaak is in handen van de recherche van Regio Midden.

Geef een reactie

×

Like us on Facebook

%d