Search for:

President Chandrikapersad Santokhi kondigt kokosnootproject aan voor Coronie

Gister heeft President Chandrikapersad Santokhi een opwindend project gelanceerd dat de toekomst van Coronie, Suriname, in een nieuw licht plaatst. Tijdens een ceremonie in Totness maakte de heer Santokhi bekend dat Pomeroon Coconut & Spices de komende maanden maar liefst 65.000 kokosbomen zal planten in het district Coronie.

Het project, onder leiding van CEO Neil Passmore, is gebaseerd op de 4-C-filosofie: kokosnoot (coconut), gemeenschap (community), koolstof (carbon) en samenwerking (collaboration). Pomeroon Coconut & Spices zet zich niet alleen in voor het telen van kokosnoten, maar ook voor het stimuleren van gemeenschapsprojecten, het creëren van werkgelegenheid en het betrekken van de lokale bevolking. Bovendien wordt de gedachte van koolstofkredieten geïntegreerd in het project.

President Santokhi voegde zelfs een vijfde “C” toe aan deze filosofie – Coronie. Hij moedigde Coronianen aan om zich voor te bereiden op een toekomst vol werkgelegenheidsgroei en benadrukte dat Coronie op weg is om opnieuw een echt kokosnootdistrict te worden. De plannen omvatten zelfs de uitbreiding van het project van 1000 naar 5000 hectare in de nabije toekomst, wat veelbelovend is voor de regio.

Naast het kokosnootproject zal Coronie ook kunnen profiteren van het Tambaki-visproject, dat voor extra werkgelegenheid zal zorgen. President Santokhi benadrukte dat zijn regering vastbesloten blijft om ontwikkeling in het hele land te brengen en beloofde dat er nog veel meer positieve veranderingen zullen komen voor Coronie en Suriname als geheel.

Dit baanbrekende initiatief biedt hoop voor een welvarende toekomst voor Coronie en is een voorbeeld van de voortdurende inzet van de regering voor duurzame ontwikkeling in Suriname.

Geef een reactie

×

Like us on Facebook

%d