Search for:

Historische Dag voor Onderwijs in Suriname

Vandaag markeert een mijlpaal in de geschiedenis van Suriname, want de soft launch van de langverwachte scholencampus te Moengotapoe in het district Marowijne heeft plaatsgevonden. Dit baanbrekende evenement, geleid door president Chandrikapersad Santokhi, is een duidelijk signaal van de toewijding van de Surinaamse regering aan kwalitatief onderwijs en de ontwikkeling van alle Surinamers.

In zijn toespraak benadrukte president Santokhi zijn passie en prioriteit om ervoor te zorgen dat elk kind toegang heeft tot hoogwaardig onderwijs. Hij benoemde de enorme uitdagingen waarmee studenten uit het binnenland worden geconfronteerd, waarbij ze dagelijks 4 tot 6 uur moeten reizen om naar school te gaan. Dit belemmert vaak hun mogelijkheden om secundair onderwijs te volgen.

De Schoolcampus Moengotapoe zal een revolutionaire oplossing bieden voor dit probleem. De campus zal zes studentenflats herbergen, volledig ingericht en klaar om 216 studenten te huisvesten. President Santokhi gelooft sterk dat onderwijs de sleutel is tot een betere toekomst en de basis legt voor de groei en vooruitgang van het land. Deze nieuwe faciliteit zal ervoor zorgen dat elke Surinamer de kans krijgt om zijn of haar volledige potentieel te bereiken.

De tweede fase van het project, gepland voor volgend jaar, zal de voltooiing van de verschillende gebouwen omvatten, inclusief de installatie van meubilair, apparatuur en andere benodigdheden. Daarnaast zal het terrein worden verfraaid met groenvoorzieningen om de schoolcampus mooi en representatief te maken.

De soft launch van de Schoolcampus Moengotapoe is een baken van hoop en vooruitgang voor Suriname en benadrukt het commitment van de regering om het onderwijs naar nieuwe hoogten te tillen. President Chandrikapersad Santokhi en zijn team werken hard om de toekomst van het land te verzekeren door te investeren in de toekomstige generaties. Samen met de gemeenschap zal Suriname blijven gedijen en groeien op het gebied van onderwijs en ontwikkeling.

Geef een reactie

×

Like us on Facebook

%d