Search for:

Nieuwe Scholencampussen in Marowijne en Para Verbeteren Onderwijskansen

Paramaribo, 28 september 2023 – Gisteren vond de veelbelovende soft launch plaats van de scholencampus in het district Marowijne, gevolgd door de lancering van een vergelijkbare campus in het district Para op 28 september 2023. Deze ontwikkelingen markeren een belangrijke mijlpaal in het streven naar de verbetering van de kwaliteit van het secundair en technisch onderwijs in Suriname.

Met de oprichting van deze moderne campussen, die zijn uitgerust met diverse faciliteiten, wordt niet alleen hoogwaardig onderwijs geboden, maar ook accommodatie voor studenten. Dit is een baanbrekende stap om onderwijs toegankelijker te maken voor jongeren in de verre binnenlanden van Suriname.

De scholencampussen bieden een uitgelezen kans voor studenten om te gedijen in een onderwijsomgeving die is ontworpen om hen te ondersteunen bij hun leerproces. De tweede fase van dit ambitieuze project staat gepland voor volgend jaar, waarbij de verschillende gebouwen zullen worden voorzien van meubilair, apparatuur en benodigdheden om de leerervaring verder te verbeteren.

President Chandrikapersad Santokhi benadrukte het belang van onderwijs als sleutel tot de ontwikkeling van kinderen en de samenleving als geheel. “Een kind dat goed onderwijs geniet, krijgt kansen voor de toekomst,” zei de president. Hij riep op tot samenwerking om duurzame ontwikkeling te bevorderen en ervoor te zorgen dat elke Surinamer de kans krijgt om zijn of haar doelen in de toekomst te bereiken.

Deze investering in het onderwijs is een positieve stap voor Suriname en belooft een grotere toegankelijkheid en kwaliteit van het onderwijs voor de jongeren in het land. Het is een blijk van het voortdurende streven naar vooruitgang en ontwikkeling in de natie.

Met deze nieuwe scholencampussen wordt de weg geëffend voor een veelbelovende toekomst voor de studenten van Suriname, en de tweede fase van het project zal naar verwachting nog meer mogelijkheden bieden voor onderwijsverbeteringen.

Geef een reactie

×

Like us on Facebook

%d