Search for:

Brand naast Neutenwoning escaleert als gevolg van conflict tussen broers

Gisteravond heeft een verwoestende brand een bouwsel naast een neutenwoning aan de Mozartstraat in Paramaribo-Noord volledig verwoest. De brand, aanvankelijk gemeld als een vuilbrand, escaleerde al snel tot een ernstige woningbrand.

Het incident blijkt te zijn voortgekomen uit een langslepend conflict tussen drie broers die in hetzelfde huis wonen. Twee van hen staan bekend als drugsgebruikers en hebben in het verleden herhaaldelijk koperen bedradingen verbrand om aan geld te komen. Deze twee broers hadden onlangs een bouwsel tegen het huis van hun derde broer opgericht en waren daar gaan wonen.

Een buurtbewoner, die op de hoogte was van de onrustige situatie, belde gisteravond de brandweer toen ze opmerkte dat er weer vuur werd gestookt. Ze verklaarde dat de brandweer al vaker naar dit adres was geroepen vanwege vuilverbranding door de twee drugsgebruikers. Deze keer verspreidde het vuur zich echter snel en greep het over op hun bouwsel, dat volledig in vlammen opging.

De schade aan de oorspronkelijke neutenwoning bleef gelukkig beperkt dankzij de snelle reactie van de brandweer, die erin slaagde het vuur onder controle te krijgen en verdere schade te voorkomen. Het onderzoek naar de oorzaak van de brand en de rol van de betrokken broers duurt voort, en de autoriteiten zullen proberen de situatie op te helderen.

Dit tragische incident benadrukt het belang van een vreedzame oplossing voor geschillen en het voorkomen van gevaarlijke activiteiten zoals het verbranden van bedradingen. De autoriteiten roepen op tot een vreedzame oplossing voor dergelijke conflicten om toekomstige tragedies te voorkomen.

Geef een reactie

×

Like us on Facebook

%d