Search for:

Ministerie van Binnenlandse Zaken roept op tot solidariteit tijdens Navratri-periode

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft aangekondigd dat de Navratri-periode, een belangrijk religieus festival voor hindoes, binnenkort plaatsvindt in de maanden oktober. Tijdens deze periode worden hindoes aangemoedigd om hun rituelen en mandir (tempel) bezoeken uit te voeren, en het ministerie roept op tot solidariteit door landsdienaren en ambtenaren die het hindoeïsme belijden de gelegenheid te bieden om vanaf 12 uur ‘s middags hun werkplek te verlaten.

De tweede Navratri-periode van 2023 zal plaatsvinden van 15 oktober tot en met 23 oktober. Tijdens deze dagen zullen hindoes samenkomen in mandirs en gemeenschapscentra om gezamenlijk te bidden en hun geloof te belijden. Het ministerie erkent de betekenis van dit festival en de behoefte van hindoe-ambtenaren om deel te nemen aan de festiviteiten.

Het verlenen van de gelegenheid om vanaf 12 uur ‘s middags de werkplek te verlaten is een teken van respect en begrip voor de culturele diversiteit binnen de samenleving en het ministerie moedigt andere collega’s aan om deze praktijk te ondersteunen. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken roept alle ambtenaren en landsdienaren op om solidair te zijn met hun hindoe-collega’s en hen de mogelijkheid te bieden om hun religieuze verplichtingen tijdens Navratri na te komen, indien de dienst het toelaat.

Geef een reactie

×

Like us on Facebook

%d