Search for:

Penitentiaire Ambtenaar Voorkomt Diefstal met Geweld in Magentakanaalweg Woning

In de vroege ochtend van vrijdag 6 oktober 2023 heeft een dappere penitentiaire ambtenaar een potentiële diefstal met geweld weten te voorkomen in een woning aan de Magentakanaalweg. Het incident werd gemeld door de politie van het bureau Santo Boma, die snel ter plaatse ging voor onderzoek.

Omstreeks 06.15 uur ontving het Command Center de melding van een poging tot diefstal door geweldpleging. De penitentiaire ambtenaar was onderweg naar zijn werk toen hij op een perceel drie gemaskerde mannen opmerkte. Hij aarzelde niet en stopte zijn dienstvoertuig, waarop hij een waarschuwingsschot loste. Hierdoor werden de verdachten gedwongen om te vluchten in het aangrenzende bos achter de woning.

Niet alleen heeft deze moedige ambtenaar de verdachten op afstand gehouden, maar hij ging ook naar de woning waar hij gestommel hoorde. Op dat moment zag hij een andere gemaskerde man uit een raam springen, gewapend met een ijzeren staaf. De penitentiaire ambtenaar sommeerde de verdachte om te stoppen en op de grond te gaan liggen. Toen de verdachte hier geen gehoor aan gaf, was de ambtenaar genoodzaakt gericht te schieten. De verdachte rende vervolgens het aangrenzende bos in.

De eigenaar van de woning, die ook ter plaatse was, verklaarde dat hij gestommel in zijn huis hoorde en geconfronteerd werd met een gemaskerde man. Er ontstond een worsteling tussen de eigenaar en de verdachte, maar dankzij de tussenkomst van de penitentiaire ambtenaar slaagde de verdachte er niet in om iets uit de woning mee te nemen.

De politie is momenteel hard bezig met de opsporing en aanhouding van de vier gemaskerde verdachten die bij dit incident betrokken waren. Het verdere onderzoek naar deze zaak is overgedragen aan de afdeling Recherche Regio Midden.

Geef een reactie

×

Like us on Facebook

%d