Search for:

President Santokhi: Streven naar Herstel en Versterking

President Chandrikapersad Santokhi heeft vandaag een belangrijke stap gezet in zijn inspanningen om de democratie in Suriname nieuw leven in te blazen. Bij de ceremonie voor de start van het project ‘Gebruiksgereed opleveren van het vergadercomplex van DNA’ benadrukte de president het belang van transparantie, communicatie, informatie en verantwoording als pijlers van een gezonde democratie.

Het volledig herbouwde pand van De Nationale Assemblée zal nu eindelijk een vergaderzaal krijgen, wat een symbolische betekenis heeft, omdat het originele parlementsgebouw in 1996 door brand werd verwoest. Deze nieuwe vergaderruimte zal dienen als een herinnering aan de kracht van de democratie en de vastberadenheid van het Surinaamse volk om de principes van democratie hoog te houden.

Tijdens de ceremonie onthulde President Santokhi het naambord van de vergaderruimte en benadrukte dat het werk aan dit project gepland is voor de komende 12 maanden. Hij riep op tot een gezamenlijke inspanning om de democratie in Suriname te koesteren en te laten floreren.

De Surinaamse Grondwet werd oorspronkelijk aangenomen in de vergaderzaal van het voormalige parlementsgebouw, dat in 1996 in vlammen opging. De wederopbouw van deze vergaderzaal symboliseert de veerkracht en de vastberadenheid van de natie om de democratische waarden en principes hoog te houden.

President Santokhi benadrukte dat zijn regering toegewijd is aan transparantie en verantwoording en dat zij altijd beschikbaar zijn om verantwoording af te leggen aan het Surinaamse volk. Hij benadrukte ook het belang van eenheid en eensgezindheid bij het werken aan de ontwikkeling van de democratie in Suriname.

Met deze stappen in de richting van herstel en versterking van de democratie, blijft Suriname hoopvol voor een toekomst waarin de principes van democratie en goed bestuur hoog in het vaandel worden gedragen.

Geef een reactie

×

Like us on Facebook

%d