Search for:

President Santokhi benadrukt Belang van Water op Wereldvoedseldag in Suriname

Op Wereldvoedseldag 2023 heeft de Surinaamse president Chandrikapersad Santokhi het belang van water benadrukt in relatie tot voedselzekerheid en duurzame landbouw. Het thema van dit jaar, “Water is leven, water is voedsel,” dient als een herinnering aan het cruciale belang van waterbronnen voor de voedselproductie en de noodzaak om deze te beschermen.

Suriname, met zijn overvloedige zoetwaterbronnen, heeft het voorrecht dat de bevolking rechtstreeks uit de kraan drinkbaar water kan halen. Dit is een bron van nationale trots, maar het brengt ook de verantwoordelijkheid met zich mee om deze bronnen te behouden en te beschermen.

President Santokhi verklaarde: “Onze zoetwaterbronnen zijn een kostbaar bezit dat we moeten koesteren. Water is niet alleen de sleutel tot ons dagelijks leven, maar ook tot onze voedselzekerheid en economische groei. Met de groeiende bevolking in ons land en wereldwijd, moeten we strategie├źn ontwikkelen om de vraag naar voedsel en water in evenwicht te brengen.”

De regering van Suriname heeft aanzienlijke investeringen gedaan in de landbouwsector om ervoor te zorgen dat voedselvoorziening niet alleen wordt gegarandeerd voor de Surinaamse bevolking, maar ook om exportkansen te benutten. De ondersteuning van ondernemers en de lancering van diverse projecten in de landbouwsector zijn cruciaal om deze doelstellingen te bereiken.

President Santokhi benadrukte verder het belang van duurzaam waterbeheer in de landbouw. “Water is van vitaal belang voor onze landbouwactiviteiten, en we moeten streven naar veilige en duurzame methoden voor het hergebruik van water. Laten we samenwerken om onze waterbronnen te beschermen, zodat ze kunnen bijdragen aan het welzijn van ons land en ons volk.”

Op deze Wereldvoedseldag 2023 roept Suriname op tot een gezamenlijke inspanning om de kostbare zoetwaterbronnen te behouden en duurzame voedselzekerheid te waarborgen, niet alleen voor het heden maar ook voor toekomstige generaties.

Geef een reactie

×

Like us on Facebook

%d