Search for:

Dodelijke Brandclaims Jong Leven in Surinaamse Gemeenschap

Een tragische woningbrand heeft zich vanochtend voorgedaan in de Augustino Mandarijnweg, een zijstraat van de Welgedacht A-weg, waarbij een 8-jarig meisje om het leven is gekomen. De brandweervoorlichter, Olton Pinas, die ter plaatse aanwezig was, onthulde dat het gezin van 5 in twee huizen op hetzelfde terrein woonde. Terwijl de vader in het binnenland werkte, was de moeder samen met hun 4-jarige kind in het voorste huis. De twee oudere dochters, 12 en 8 jaar oud, bevonden zich in het houten huis achteraan het terrein.

Het noodlot sloeg toe nadat de stroom was uitgevallen, en de twee meisjes in slaap vielen terwijl het vuur in de keuken nog aan was. Dit leidde tot een tragische kettingreactie waarbij de vlammen zich verspreidden en de woning in lichterlaaie zette. De 12-jarige zus probeerde nog wanhopig haar jongere zus te redden, maar de dikke rook belemmerde haar inspanningen.

De moeder van de kinderen deed ook een heldhaftige poging om haar dochter te redden, maar ze liep zelf brandwonden op aan haar rug en arm in het proces. Ze werd snel afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) voor medische behandeling.

Helaas kon één van de 22 honden die het gezin bezat niet worden gered, en ook vier katten vonden de dood in de brand. De intense hitte beschadigde bovendien een voertuig in de buurt.

Het meest schrijnende aspect van deze tragedie is dat de woningen niet verzekerd waren tegen brand, wat de financiële en emotionele last nog verder vergroot. De gemeenschap rouwt om het verlies van het jonge leven en de verwoesting die deze brand heeft aangericht.

Geef een reactie

×

Like us on Facebook

%d