Search for:

President Santokhi Verwelkomt Noord-Amerikaanse Investeerders

President Chandrikapersad Santokhi heeft gisteren een historische ontmoeting gehad met de North American Investor Group op het Kabinet van de President. De ontmoeting volgde op eerder overleg tijdens zijn werkbezoek aan New York, Verenigde Staten van Amerika, afgelopen maand.

De President toonde zich bijzonder verheugd over de vastberadenheid van de investeerders om niet alleen in gesprekken te blijven, maar ook met concrete investeringen in Suriname te komen. Tijdens de vervolgontmoeting werden verschillende voorstellen gepresenteerd voor investeringen in diverse sectoren in Suriname, waaronder de voedselindustrie, constructie en meubelbouw, landbouw, makelaardij en infrastructuurontwikkeling.

President Santokhi benadrukte dat Suriname klaar staat voor investeringen en ondanks de uitdagingen en crises van de afgelopen jaren weer voldoet aan internationaal geldende financieel-economische normen. Het juiste investeringsklimaat en randvoorwaarden zijn gecreëerd om investeringen in het land te stimuleren.

De North American Investor Group toonde vooral interesse in de Surinaamse voedsel- en productiesector, handel- en constructiesectoren. De voorstellen zullen binnenkort worden voorgelegd aan de relevante instanties, en als onderdeel van het investeringsbeleid zullen ook gemeenschapsprojecten worden uitgevoerd ten behoeve van de Surinaamse samenleving.

President Chandrikapersad Santokhi benadrukte de toewijding van de regering aan internationale normen en kijkt uit naar solide investeringen die zullen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van Suriname.

Geef een reactie

×

Like us on Facebook

%d