Search for:

Illegaal vuurwapen aangetroffen bij Roadblock in Paramaribo

Gisteravond voerde de Stootgroep Regio Paramaribo inspanningen uit om de veiligheid in de hoofdstad te waarborgen. Dit omvatte verschillende activiteiten, variërend van het opzetten van roadblocks, voertuigcontroles en surveillances in verschillende delen van Paramaribo.

Bij een roadblock aan de voet van de Wijdenboschbrug werden in totaal 186 voertuigen grondig geïnspecteerd. Tijdens deze controles werden 16 snelrechtprocessen-verbaal en 1 oproepingsbrief uitgeschreven voor diverse overtredingen. Bovendien werden 7 voertuigen doorzocht, waarbij 9 van de zogenaamde micaplaten van de kentekenplaten werden verwijderd als onderdeel van de handhaving.

Een opmerkelijke ontdekking vond plaats toen de politie in een van de gecontroleerde voertuigen een illegaal vuistvuurwapen van het merk Glock 9 mm aantrof, samen met 14 bijbehorende scherpe patronen. De 26-jarige bestuurder, S.J., kon geen plausibele verklaring geven voor de aanwezigheid van het illegale wapen. Als gevolg daarvan werd S.J. aangehouden wegens illegaal vuurwapenbezit en werd hij samen met het wapen overgedragen aan de politie van Bureau Centrum.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is besloten om de verdachte in verzekering te stellen. Deze ontwikkeling benadrukt het belang van de inspanningen van de autoriteiten om de openbare veiligheid in Paramaribo te handhaven en illegale wapens uit circulatie te halen. De zaak zal verder worden onderzocht door de bevoegde autoriteiten.

Geef een reactie

×

Like us on Facebook

%d