Search for:

Inbreker Aangehouden dankzij Snelle Actie RBT Paramaribo

Op woensdag 25 oktober 2023 omstreeks 11.25 uur heeft de politie van Munder een inbraakmelding ontvangen, die plaatsvond aan de Ganjaweg. De melding leidde tot een snelle reactie van het Regionaal Bijstandsteam (RBT) Paramaribo, dat onmiddellijk naar de locatie werd gestuurd om een onderzoek in te stellen.

Bij aankomst op de Ganjaweg ontdekten de leden van RBT Paramaribo dat een onbekende man een inbraak had gepleegd in een woning. De dader had daarbij de voordeur volledig vernield en was er vandoor gegaan met een 20 lbs gasfles, een fiets en enkele paar veiligheidsschoenen. Op het moment van aankomst van de politie was de verdachte al gevlucht.

Gedurende een surveillanceronde in de omgeving, op de Sohawanweg, troffen de leden van RBT Paramaribo een man aan die op een bromfiets zat en voldeed aan het signalement van de verdachte. Deze verdachte, S.B. (56 jaar), werd na grondig onderzoek aangehouden.

Op aanwijzing van de verdachte werden op een ander adres inbrekersgereedschap, een 20 lbs gasfles, een fiets, veiligheidsschoenen en een zwarte tas aangetroffen. In de tas bevonden zich een paspoort, enkele pasfoto’s en een COVID-vaccinatiekaart. De verdachte bekende dat hij de gestolen goederen uit de woning had meegenomen en deze had klaargezet om elders naartoe te brengen. Aangezien de verdachte niet kon verklaren waar de goederen vandaan kwamen, werden zowel de gestolen goederen als de bromfiets in beslag genomen.

Na overleg met het Openbaar Ministerie (O.M.) is de verdachte in voorlopige hechtenis genomen. Het verdere onderzoek zal worden uitgevoerd door de politie van bureau Munder.

De politie benadrukt het belang van snelle reactie en samenwerking bij het oplossen van inbraakzaken en bedankt de RBT Paramaribo voor hun effectieve optreden.

Geef een reactie

×

Like us on Facebook

%d