Search for:

Chandrikapersad Santokhi kondigt belangrijke beleidswijzigingen aan

President Chandrikapersad Santokhi heeft vandaag aangekondigd dat zijn regering ingrijpende beleidswijzigingen doorvoert om de zekerheid en eigendomsrechten van burgers te versterken. In een krachtige toespraak benadrukte de president de volgende punten

De regering zal grondhuur en erfpacht omzetten in eigendom, waardoor burgers de zekerheid krijgen dat hun grond niet kan worden afgenomen. Dit betekent dat grondeigenaren hun eigendom kunnen doorgeven aan toekomstige generaties.

President Santokhi kondigde de oprichting van de Grondconversie Unit aan, die belast is met de uitvoering van deze beleidswijzigingen. Deze eenheid zal ervoor zorgen dat het proces soepel verloopt en de belangen van de burgers worden beschermd.

De president benadrukte dat hij zorgvuldig het recente advies van de Staatsraad over grondconversie heeft vergeleken met een eerder staatsbesluit uit 2009. Het enige verschil dat is vastgesteld, is de prijs voor grondconversie, die is gestegen van twintig euro naar SRD 25 per vierkante meter. Dit tarief is essentieel voor de financiering van zijn sociaal programma en beleid.

De nieuwe eigendomspercelen mogen uitsluitend worden gebruikt voor bebouwing, bewoning en tuinbouw. Dit zal bijdragen aan de ontwikkeling van zowel stedelijke als landelijke gebieden.

President Chandrikapersad Santokhi benadrukte dat deze beleidswijzigingen deel uitmaken van zijn inzet voor het welzijn van de Surinaamse bevolking en de versterking van hun rechten op het gebied van eigendom en zekerheid. De aankondiging wordt met belangstelling gevolgd en ontvangt zowel steun als kritiek van verschillende belanghebbenden.

Geef een reactie

×

Like us on Facebook

%d