Search for:

Drievoudige beroving in één nacht: Verdachten gearresteerd door RBTP

Op de avond van dinsdag 24 oktober 2023 hebben drie verdachten een reeks brutale berovingen gepleegd in de straten van Paramaribo. Dankzij het vastberaden optreden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) zijn de verdachten aangehouden en is er gerechtigheid voor de slachtoffers.

De verdachten, geïdentificeerd als S.N. (23 jaar), A.B. (19 jaar) en S.M. (24 jaar), sloegen voor het eerst toe aan de Anamoestraat, waar ze een vrouw onder bedreiging van een gaspistool beroofden van haar mobiele telefoon. Vervolgens begaven ze zich naar de Hofstraat, waar één van de verdachten een andere dame haar mobiele telefoon uit handen rukte.

De bende vervolgde hun roofoverval op de Grote Combeweg, waar ze een man klemreden ter hoogte van het Belastingkantoor. De verdachten, gemaskerd en gewapend, hielden de man onder schot terwijl ze zijn broekzakken leeghaalden. Hierbij stalen ze SRD20 en een werkbadge van het slachtoffer. Na dit voorval verlieten de verdachten de plaats van het misdrijf, nadat het slachtoffer had laten weten dat hij niets meer in zijn bezit had.

Het Regio Bijstand Team Paramaribo en de inlichtingendienst zetten onmiddellijk een intensieve zoektocht op. Kort daarna werd het voertuig van de verdachten gesignaleerd aan de Louiselaan, waarna de verdachten zonder incidenten werden aangehouden. Bij het onderzoek werden twee gestolen mobiele telefoons en een gaspistool aangetroffen in de tassen van de verdachten.

Na overleg met het Openbaar Ministerie werden de verdachten A.B. en S.M. in verzekering gesteld, terwijl verdachte S.N., vanwege zijn beroep als militair, werd overgedragen aan de Militaire Politie.

Het politieonderzoek naar deze zaak wordt voortgezet door het Bureau Centrum. De arrestatie van de verdachten is een belangrijke stap naar het herstellen van veiligheid en gerechtigheid in de straten van Paramaribo.

Geef een reactie

×

Like us on Facebook

%d