Search for:

Geslaagde Opening van Maritieme Open Dagen in Suriname

Vandaag werd de aftrap gegeven voor de jaarlijkse Maritieme Open Dagen georganiseerd door de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) op hun eigen terrein. Dit tweedaagse evenement, dat plaatsvindt op 3 en 4 november, heeft als voornaamste doel de gemeenschap bewust te maken van het belang van de maritieme sector voor de ontwikkeling van Suriname.

De officiële opening van dit veelbelovende evenement werd verricht door president Chandrikapersad Santokhi, die benadrukte dat investeren in de maritieme sector van cruciaal belang is om een welvarende toekomst voor de komende generaties te waarborgen. Hij benadrukte ook het belang van onderwijsaanpassingen om ervoor te zorgen dat het onderwijs gericht is op vakken die relevant zijn voor de maritieme sector.

Mervel Kotzebue-Fleur, bestuurslid van de nationale Maritieme Associatie, benadrukte dat de maritieme sector de sleutel is tot de economie van een land en dat de mogelijkheden nog lang niet zijn uitgeput. Ze hoopt dat de Maritieme Open Dagen jongeren zullen inspireren om een rol te spelen in de maritieme sector.

Dit jaar nemen maar liefst 16 bedrijven en instanties deel aan de Open Dagen, waaronder Kuldipsingh, Women in Maritime Association Caribbean (Wimac), NIMOS (Nationaal Instituut voor Milieu en Ontwikkeling in Suriname), De Boer, Surinaams Maritiem Instituut (SMI), de kustwacht, Douane en Maritieme Politie.

MAS-directeur Michel Amafo hoopt dat de Maritieme Open Dagen in de toekomst kunnen worden uitgebreid tot een volledige week, waarbij nog meer bedrijven en organisaties zullen deelnemen. Op de openingsdag waren scholieren en studenten van verschillende basis-, voortgezet- en middelbare scholen uitgenodigd om de vakbeurs te bezoeken en kennis te maken met de maritieme sector.

De Maritieme Open Dagen beloven een inspirerend en informatief evenement te worden dat de aandacht vestigt op de cruciale rol van de maritieme sector in de ontwikkeling van Suriname en jonge talenten aanmoedigt om hun toekomst in deze branche te overwegen.

Geef een reactie

×

Like us on Facebook

%d