Search for:

President Schorst Vergunning Goldline Mining N.V. Voor Exploitatie In Kabalebo

President Chandrikapersad Santokhi heeft aangekondigd dat hij heeft besloten om de mijnbouwvergunning van Goldline Mining N.V. voor een periode van zes maanden op te schorten. Dit presidentiële besluit volgt na zorgen en bezwaren geuit door de samenleving en met name de leefgemeenschappen die in de nabijheid van de concessies wonen.

Goldline Mining N.V. had toestemming gekregen van de minister van Natuurlijke Hulpbronnen voor de exploitatie van bouwmaterialen, waaronder natuursteen, steenslag en rivierzand, in verschillende districten van Suriname. De bewoners en leefgemeenschappen, met name die in Kabalebo, hebben twijfels geuit over de ware aard van de activiteiten en vrezen dat het mogelijk om goudwinning gaat, waar ze sterk tegen zijn.

De bezorgdheid van de samenleving richt zich op mogelijke vervuiling van het water en het milieu, wat van invloed kan zijn op hun dagelijkse levensonderhoud en zelfs op de rijstbouw in Nickerie. Deze kwestie is ook ter sprake gebracht in het parlement, en de regering heeft besloten dat nader onderzoek noodzakelijk is.

Om te voorkomen dat de concessiehouder verdere activiteiten onderneemt in de betreffende gebieden, is de president tot de conclusie gekomen dat het nodig is om de vergunning tijdelijk op te schorten. De schorsing zal een periode van zes maanden beslaan.

Dit besluit heeft ook geleid tot de betrokkenheid van diverse instanties, waaronder de minister van Natuurlijke Hulpbronnen, de Surinaamse Notariële Beroepsorganisatie, notarissen in Suriname, de MI-GLIS Bewaarder, de Surinaamse Bankiersvereniging en de Kamer van Koophandel en Fabrieken.

De Surinaamse regering neemt deze zorgen serieus en zal de kwestie verder onderzoeken om ervoor te zorgen dat de belangen van de gemeenschap en het milieu worden beschermd.

Geef een reactie

×

Like us on Facebook

%d