Search for:

Inbrekers aangehouden na schietincident

Op zondag 5 november 2023, omstreeks 23.45 uur, heeft zich een schokkend incident voorgedaan in de Tweekinderenweg in Paramaribo, Suriname. Een huisbewoner, de 61-jarige J.E., wist vier inbrekers te stoppen die zijn huis waren binnengedrongen. Hij deed dit door gebruik te maken van zijn persoonlijke vuurwapen en wist hiermee één van de verdachten, de 27-jarige I.W., aan te houden. De andere drie inbrekers slaagden er echter in om te ontsnappen.

Terwijl het politieonderzoek in volle gang was, belde één van de gevluchte verdachten naar het Command Center om zichzelf aan te geven. Deze verdachte, de 27-jarige A.P., had tijdens de inbraak een schotwond aan zijn scheenbeen opgelopen en meldde zich in een bos aan de Siemenstraat. De politie arriveerde snel en hield hem aan, waarna hij met een ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht en onder politiebewaking werd opgenomen.

Op maandag 6 november 2023, omstreeks 11.00 uur, ontving het Regio Bijstand Team Paramaribo een melding dat een andere verdachte, de 23-jarige D.B., met een schotwond in zijn buik werd aangetroffen in een voertuig in de buurt van de Fred Derbystraat. De politie reageerde onmiddellijk, hield het voertuig staande en arresteerde de gewonde verdachte. Hij werd ook naar het ziekenhuis vervoerd en bleef onder politiebewaking.

Opvallend is dat er eerder in de avond van zaterdag 4 november 2023 al een inbraak in het huis van aangever J.E. had plaatsgevonden. De politie werd hier pas op zondagochtend over ingelicht.

De verdachten I.W., A.P. en D.B. werden na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld, terwijl er nog actief wordt gezocht naar de vierde verdachte. De zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten voor verder onderzoek.

Dit incident benadrukt het belang van waakzaamheid bij inbraken en het gevaar dat kan ontstaan wanneer bewoners zelf actie ondernemen om inbrekers te stoppen. De politie blijft werken aan de opsporing en arrestatie van de laatste verdachte in deze zaak.

Geef een reactie

×

Like us on Facebook

%d