Search for:

DoksenDief Ontdekt en Aangehouden door Oplettende Omstanders

Livorno, 16 november 2023 – Gisteravond omstreeks 22.05 uur werden twee vermeende dieven betrapt en aangehouden door alerte omstanders in Livorno. De politie kreeg een melding over een diefstal van doksen uit een lokale kwekerij, waarbij de verdachten op heterdaad waren betrapt.

De aangever, R.S. (64), ontving een telefoontje van een vriend die meldde dat hij twee dieven had betrapt bij het stelen van doksen uit zijn kwekerij. Na onderzoek bleek dat de verdachten, R.R. (25) en P.B. (20), beiden medewerkers van de aangever waren. Bij hun aanhouding werd een witte zak met twee gestolen doksen aangetroffen.

Volgens verklaringen van R.S. zijn de afgelopen drie weken meer dan 30 doksen, met een totale economische waarde van SRD 30.000,-, uit zijn kwekerij ontvreemd. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie zijn de verdachten R.R. en P.B. in verzekering gesteld. R.R. heeft toegegeven samen met P.B. de diefstal te hebben gepleegd, terwijl P.B. stellig ontkent.

De politie van Livorno is momenteel bezig met het onderzoek naar deze zaak. Het incident werpt een schijnwerper op de uitdagingen waarmee lokale kwekerijen worden geconfronteerd en de noodzaak van beveiligingsmaatregelen om dergelijke diefstallen te voorkomen.

Geef een reactie

×

Like us on Facebook

%d